Monday, 13 November 2017

Tubingen: University Town #21102017

Hye,

Pada 21/10/2017 Sabtu bulan lepas, kami telah ke Tübingen, sebuah bandar di central Baden Württemberg, Germany, 30km ke selatan Stuttgart. Lawatan dibuat bertujuan mendedahkan pelajar kepada sistem saliran air dan pengurusan air di Tübingen yang unik, dan menikmati pemandangan di sana. 

Bas disediakan oleh pihak faculty untuk kami, so tak payah kejar2 train dah. Bekalan makanan kena bawak sendiri lah sebab tak disediakan, kalau tak kena beli makanan kat sana, mahal la jugak. So aku bawak sandwich & biskut & pisang. Kenyangla jugak isi perut.

Waktu ni masih autumn so daun kuning2 tengah gugur

Di puncak menara Stiftkirche St. Georg


View dari puncak menara loceng gereja

View di dalam gereja, pelawat boleh masuk dengan harga 1 euro untuk pelajar, 5 euro untuk bukan pelajar

Di taman apa nama tah

Di sungai Tubingen

Di tepi sungai

Classmate from Pakistan

Sistem Saliran Tubingen merangkap Taman permainan

View dari awal Sistem Saliran Hujan
Sampai sini saje untuk setakat ni.

Bis Bald, Ciao! 

22 comments:

  1. Assalamualaikum. Bestnyer dapat belajar di luar negara. Dapat juga merasai pengalaman hidup ditempat orang. Cantik betul view kat sana kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, betul pengalaman tu penting :)

      Delete
  2. wow pemandangan kat sana cantik - cantik gitu :) done follow sini juga..

    ReplyDelete
  3. Cantiknya Germany. Gambar semua boleh but wallpaper laptop ni

    ReplyDelete
  4. waa, cantikknya pemandangan dekat sana.

    ReplyDelete
  5. Nanti ambil gambar winter dan spring pulak tau, kasi kitorang tengok kat sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baik, akan cuba latest update nanti :)

      Delete
  6. Cantiknyaaaa...
    Pemandangan dia mmg best !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye anina masa ni dlm bulan lepas tgh autumn lagi so cuaca view cantik je, haha

      Delete
  7. Replies
    1. Cantik tp sejuk je skrg lemau badan haha

      Delete
  8. cantik sangat2 view kat sana. beruntung dapt jalan negara org kan. jgn lupa share tmpt2 yg cntik kat sana ye

    ReplyDelete
  9. Waa.. jeles.. so lucky u to be there.. 🤘

    ReplyDelete

Thank you for your time :) Feel free to leave your comment here, really appreciate it! Have a nice day ~~!

Tubingen: University Town #21102017

Hye, Pada 21/10/2017 Sabtu bulan lepas, kami telah ke Tübingen, sebuah bandar di central Baden  Württemberg , Germany, 30km ke selatan ...